Προορισμός

Η Villa Panthea βρίσκεται στην καρδιά της Λίνδου, μόλις 50 μέτρα από το κέντρο του οικισμού, 150 μέτρα από την εκπληκτική παραλία του Αγίου Παύλου και με μαγευτική θέα στην Ακρόπολη της Λίνδου, το αρχαίο θέατρο και μια όμορφή παραλία.

Λίνδος

Η Λίνδος είναι ένα γραφικό χωριό 45 χιλιόμετρα νότιο ανατολικά της πόλης της Ρόδου όπου μπορείτε να βρείτε οτιδήποτε μπορεί να επιθυμείτε κατά τις διακοπές σας στη Ρόδο. Είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός με όμορφα λευκά σπίτια, πλακόστρωτα δρομάκια, πολλά μικρά καταστήματα για να ψωνίσετε παραδοσιακά αντικείμενα, εξαιρετικά εστιατόρια και πολλές καφετέριες και μπαρ. Οι διακοπές στη Λίνδο μπορεί να είναι συναρπαστικές για κάθε επισκέπτη που αναζητά ένα προορισμό που να παρέχει όλες τις σύγχρονες ανέσεις με έντονο παραδοσιακό χαρακτήρα.

Ακρόπολη της Λίνδου

Η Ακρόπολη της Λίνδου υψώνεται επάνω από την πόλη και αποτελεί μεγάλο πόλο έλξης για κάθε επισκέπτη που βρίσκεται σε διακοπές στο νησί της Ρόδου. Η Ακρόπολη είναι ένα φυσικό φρούριο που έχει δεχθεί επιρροές από πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς και κουλτούρες όπως τους Έλληνες, τους Ρωμαίους, τους Βυζαντινούς, τους Ιππότες του τάγματος του Αγίου Ιωάννη και τους Οθωμανούς. Χτισμένη σε έναν απότομο βράχο ύψους 116 μέτρων, η Ακρόπολη προσφέρει μαγευτική θέα στη Μεσόγειο Θάλασσα και τις γύρω ακτές.

Αξιοθέατα στην Ακρόπολη

Στην Ακρόπολη υπάρχουν πολλά αξιοθέατα να επισκεφθείτε, όπως είναι το Κάστρο των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη, η Ελληνική Ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, ο Δωρικός Ναός της Λυδίας Αθηνάς του 300π.Χ., τα Προπύλαια και το αρχαίο θέατρο. Άλλα σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στη Λίνδο είναι ο Τάφος του Κλεόβουλου χτισμένος ως ταφικό μνημείο για μία εύπορη οικογένεια της Λίνδου και το Αρχοκρατείο, ένα ελληνιστικό νεκροταφείο λαξευμένο στο βράχο.

Παραλία Άγιος Παύλος

Η παραλία Άγιος Παύλος είναι μια εκπληκτική παραλία η οποία αποτελείται από δύο κόλπους κοντά στη Λίνδο. Το φυσικό τοπίο στην παραλία του Αγίου Παύλου αποτελείται από άμμο, βότσαλα και βράχους και δημιουργεί μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα διακοπών. Στην παραλία διατίθενται ομπρέλες και ξαπλώστρες για ενοικίαση και υπάρχουν και επιλογές για γρήγορο φαγητό. Υπάρχουν όμως σημεία με λιγότερο κόσμο όπου είναι ιδανικά για όσους δεν επιθυμούν την πολυκοσμία.

Κοιλάδα των Πεταλούδων

Μόλις 25 χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου, κοντά στο χωριό Καλαμώνας, βρίσκεται ένα φυσικό καταφύγιο, η Κοιλάδα των πεταλούδων. Είναι μια μικρή κοιλάδα με πλούσια βλάστηση από πεύκα, πλατάνια, συκιές και λουλούδια, όπου κάθε καλοκαίρι, τους μήνες Ιούνιο με Σεπτέμβριο, προσελκύονται χιλιάδες πεταλούδες, συγκεκριμένα από το σπάνιο είδος νυχτοπεταλούδας Panaxia Quadripunctaria (Πεταλούδα η Τετραγωνόστικτος). Οι κλιματικές συνθήκες και η χλωρίδα είναι ιδανικές για την αναπαραγωγή των πεταλούδων, ένα φαινόμενο που προσελκύει αρκετούς επιστήμονες και τουρίστες στην περιοχή.

Επτά Πηγές

Οι Επτά Πηγές είναι ένα ονειρικό τοπίο, μόλις 30 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης της Ρόδου. Πλούσια βλάστηση, ψηλά πεύκα και ένα μικρό ρυάκι με τρεχούμενο νερό δημιουργούν μια αναζωογονητική ατμόσφαιρα. Το ρυάκι του νερού καταλήγει σε μια όμορφη λίμνη, την οποία μπορείτε να επισκεφθείτε αφού περάσετε μέσα από ένα τούνελ περίπου 15 λεπτά περπάτημα.

Πηγές Καλλιθέας

Είναι ένα αναπαλαιωμένο μνημείο, μόλις 9 χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου, που συνδυάζει την αρχιτεκτονική με τη φυσική ομορφιά. Στις Πηγές της Καλλιθέας ο επισκέπτης αισθάνεται σαν να βρίσκεται σε ένα παραμυθένιο τοπίο από μια άλλη εποχή. Το κόκκινο νερό που ανάβλυζε από τις πέτρες ήταν γνωστό από την αρχαιότητα ότι είχε ευεργετικά αποτελέσματα για την υγεία. Σήμερα, η Μεγάλη Ροτόντα με το άγαλμα του έρωτα στο κέντρο χρησιμοποιείται για πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκθέσεις και άλλες εκδηλώσεις. Αμέσως μετά τις πηγές θα βρεθείτε σε έναν πανέμορφο κόλπο με κρυστάλλινα νερά, όπου μπορείτε να βουτήξετε και να απολαύσετε το μαγευτικό τοπίο.